Usein sanotaan, että paksut talvivaatteet kuten villapusero ja untuvatakki lämmittävät kehoa. Kylmä tosiasia kuitenkin on, että perinteiset talvivaatteet toimivat parhaimmillaankin vain eristeenä, ts. hidastavat kehon tuottaman lämmön poistumista kehosta. Kaikkien NEVERCOLD-tuotteiden perusajatuksena sen sijaan on, että ne tuottavat kehoon aidosti lisää lämpöenergiaa silloin, kun kehon oma lämmöntuotanto ei riitä.

Ihmiskehossa lämpö siirtyy paikasta toiseen verenkierron välityksellä. Kun ihminen on riittävän kauan kylmässä, häntä alkaa jossain vaiheessa palella. Palelu alkaa silloin, kun keho ei enää tuota riittävästi lämpöä normaalin ruumiinlämmön ylläpitämiseen. Silloin elimistö alkaa keskittää lämpöä tärkeimpiin kohteisiin, eli päähän ja yläruumiin suuriin sisäelimiin. Samalla ihon, sormien ja varpaiden verenkierto heikkenee, niiden lämpötila alkaa laskea, ja niitä alkaa palella.

Palelu alkaa yleensä sormista ja varpaista. Mutta milloin se alkaa, on hyvin yksilöllistä. On meitä, joita palelee lähes aina, ja heitä, joita ei palele juuri koskaan. Karkeasti yleistäen voi todeta, että

- pienikokoinen palelee herkemmin kuin kookas

- heikkokuntoinen palelee herkemmin kuin hyväkuntoinen

- väsynyt palelee herkemmin kuin virkeä

- paikallaan pysyttelevä palelee herkemmin kuin liikkuva.

Haluatko tietää enemmän? Lue täältä lisää ihmisen kylmäfysiologiasta ja kylmältä suojautumisesta!

Lämpöliivi, lämpökäsineet vai käden- ja varpaanlämmittimet?

Elektroniset NEVERCOLD-lämpöliivit ja -lämpökäsineet tuovat kehoon sähköistä lisälämpöä, jonka energia on peräisin pienistä litium-ioniakuista. NEVERCOLD-käden- ja varpaanlämmittimien lämpö tulee puolestaan reaktiosta, jossa rautajauhe reagoi hitaasti hapen kanssa ja vapauttaa samalla tasaisesti lämpöä.

Sopivan NEVERCOLD-tuotteen valinnan fysiologinen peruskysymys on se, mihin lisälämpö halutaan kohdistaa. Lisälämmön voi kohdistaa lämpöliivin avulla keskikehoon, tai lämpökäsineiden ja käden- ja varpaanlämmittimien avulla sormiin ja varpaisiin.

NEVERCOLD-lämpöliivi pitää ihmisen keskikehon tehokkaasti lämpimänä. Kun keho pysyy lämpimänä, verenkierto kykenee kuljettamaan lämpöä myös sormiin ja varpaisiin. Niinpä lämpöliivi lämmittääkin kehon lisäksi epäsuorasti myös sormia ja varpaita. NEVERCOLD-lämpökäsineet sekä käden- ja varpaanlämmittimet puolestaan tuovat sormille ja varpaille tehokasta täsmälämpöä.

Jos Sinusta tuntuu, että palelusi kohdistuu aina selkeästi sormiin ja/tai varpaisiin, oikea valinta on NEVERCOLD-lämpökäsineet tai käden- ja varpaanlämmittimet. Jos taas haet mahdollisimman monipuolista yleislämpövaatetta joka soveltuu myös monenlaiseen sisäkäyttöön, kannattaa valita NEVERCOLD-lämpöliivi.

Sähkö on nyt kallista - paljonko elektroniset lämpöliivit ja -käsineet kuluttavat energiaa? Eivät juuri lainkaan. Lämpöliivin akun lataaminen täyteen kuluttaa noin 0.03 kWh, ja sillä saa tehoasetuksesta riippuen lämpöä 2-5 tunniksi. Lämpökäsineiden akkuparin lataaminen puolestaan vie noin 0.04 kWh, ja lämpöä riittää 2-8 tunniksi. Korkeillakin sähkön hinnoilla (50 c/kWh) yksi latauskerta maksaa vain noin kaksi senttiä.